Har banting patenteret insulin?

Indholdsfortegnelse:

Har banting patenteret insulin?
Har banting patenteret insulin?

Video: Har banting patenteret insulin?

Video: Har banting patenteret insulin?
Video: Какой сегодня праздник 🎂: на календаре 11 февраля 2019 года 2024, Marts
Anonim

Den jan. 23, 1923, Banting, Collip og Best blev tildelt amerikanske patenter på insulin og den metode, der blev brugt til at fremstille det. De solgte alle disse patenter til University of Toronto for $1 hver. Senere samme år blev Banting og Macleod tildelt Nobelprisen i medicin for opdagelsen af insulin.

Hvem ejer patentet på insulin?

Baseret på ansøgningsdatoen og en patentperiode på 20 år er patenter på analoge insuliner, der allerede er på markedet i USA og Canada, udløbet eller vil snart udløbe i disse lande og andre steder (figur 1). Fire virksomheder, Eli Lilly, Sanofi, Novo Nordisk og Pfizer, ejer disse patenter.

Er insulin stadig under patent?

Dette skyldes til dels, at virksomheder har foretaget de trinvise forbedringer af insulinprodukter, som har givet dem mulighed for at beholde deres formuleringer under patent, og fordi ældre insulinformuleringer er gået af mode. Men ikke alle insuliner er patentbeskyttede.

Hvornår solgte Banting insulinpatentet?

Kemiker James Collip arbejdede sammen med Banting og Best for at rense og forfine insulin til kliniske forsøg med mennesker. Den 23. januar 1923 blev Banting, Best og Collip tildelt de amerikanske patenter på insulin. De solgte patentet til University of Toronto for $1 hver.

Opdagede Banting insulin?

Banting & Best: Opdagelsen af insulin

Den 27. juli er en af de vigtigste dage i diabetesbehandlingshistorien. På den dato i 1921 isolerede Dr. Frederick Banting, en canadisk kirurg og Charles Best, en medicinstuderende, med succes hormonet insulin for første gang.

Anbefalede: