Hvornår blev basilikaen St. John lateran bygget?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev basilikaen St. John lateran bygget?
Hvornår blev basilikaen St. John lateran bygget?

Video: Hvornår blev basilikaen St. John lateran bygget?

Video: Hvornår blev basilikaen St. John lateran bygget?
Video: André Rieu - Highland Cathedral 2024, Marts
Anonim

' Kirken blev oprindeligt bygget i det 4. århundrede e. Kr . af Konstantin den Store Konstantin den Store Konstantin (/ˈkɒnstəntaɪn/ eller /ˈkɒnstəntiːn/; latin: Cōnstantīντατταnus, græsk:ντοτα, Kōnstantînos) er et maskulint og feminint (på fransk for eksempel) fornavn og efternavn, som er afledt af det latinske navn Constantinus, en hypokoristik af fornavnene Constans og Constantius, både betyder "konstant, "… https://en.wikipedia.org › wiki › Constantine_(name)

Constantine (navn) - Wikipedia

en romersk kejser, der regerede mellem 306 og 337 e. Kr. og gjorde kristendommen til imperiets officielle religion. Placeret på Caelian Hill ville Archbasilica of St John Lateran have domineret den romerske skyline på det tidspunkt.

Hvornår blev Lateran-paladset bygget?

Det Lateran-apostolske palads blev bygget i 1585 af arkitekten Domenico Fontana på ordre fra pave Sixtus V Peretti for at erstatte den oprindelige Patriarchio, sæde for den pavelige residens gennem hele middelalderen indtil det såkaldte Avignon-eksil (1309-1377).

Hvad betyder ordet Lateran?

Wiktionary. Laterannoun. En kirke og et palads i Rom; bruges attributivt til at beskrive flere råd og traktater.

Hvor er Lateranbasilikaen i Rom?

John Lateran. Efter at være opstået som hersker over hele Romerriget, begyndte Konstantin at bygge tilbedelsessteder for kristne i hele sit enorme imperium, og den tidligste kristne basilika i Vesten var Lateranbasilikaen, som han placerede ved siden af pavens palads.

Hvorfor er Lateranbasilikaen vigtig?

basilikaen Saint John Lateran blev bygget under pave Melchiade (311-314), det er den ældste kirke i verden. På grund af det faktum, at paven også er biskop af Rom, er Sankt Johannes i Lateran – som er sæde for biskoppens residens – også Roms katedral.

Anbefalede: